Високогорски достигнувања издвојуваме :

 

 • 2011 трекинг на Алпите на врвови помеѓу 3000 и 4000 мнв

 • 2012 Искачување на Арарат 5137 мнв Турција

 • 2013 Искачување на Дамаванд 5671 мнв Иран

 • 2014 Искачување на Елбрус 5642 мнв Русија

 • Искачување на Чегет 3761 мнв Русија

 • 2015Искачување на Гран Парадисо 4061 мнв

 • Искачување на Мармолада 3334 мнв Италија

 • 2016Искачување на Килиманјаро 5895 мнв Танзанија

 • Искачување на Кастор 4224 мнв Италија

 • Искачување на 4810 мнв МонБлан Франција

 

Награди на наши членови

 

 

 • 2012 9то Ноемвриска награда за личен успех и промоција на Велес ( Општина Велес);

 • 7 место Спортист на Велес ( Сојуз на Спортови на Општина Велес);

 • 2013 Награда за личен успех и промоција на планинарењето и Македонија ФПСМ;

 • Спортист бр 10 на Општина Велес ( Сојуз на Спортови на Општина Велес );

 • 2014 Млада планинарска Надеж и достигнувања / најмлад активен планинар –

 • ( Федерација на Планинарски Спортови на Македонија);

 • Награда за личен успех и промоција на планинарењето и Македонија ( ФПСМ );

 • Спортист бр. 10 на Општина Велес ( Сојуз на Спортови на Општина Велес );

 • 2016 Награда за личен успех и промоција на планинарењето , Велес и Македонија –

 • ( Сојуз на Спортови на Општина Велес );

 • Плакета за врвни достигнувања во Соортот – Планинарење ( Општина Велес );

 • 2018 Награда за спасување на луѓе на планина – пожртвуваност и хуманост –

 • ( Сојуз на Спортови на Општина Велес);

 • 2019 Млада планинарска надеж и достигнувања ,/ Најмлад активен планинар –

 • ( Федерација на Планинарски Спортови на Македонија );