Служба за спасување и вежбање :

Малку поинаква секција кај нас во клуб . Во оваа секција членуваат скоро сите членови на клубот .   Зошто ?  Со посета на оваа секција и учеството на  работилниците  се стекнуваме со основните знаења за движење во природа и на планина , за опрема , за исхрана , за јазли , бивакување  и се друго што е поврзано со планинарењето  .

Одговорно лице во клубот за оваа секција е                                                                                              Зоран Дуков 077 885 302